Fem trinn til ny jobb

Publisert: 09-01-2018

Å miste jobben kan oppleves som en krisesituasjon, og samtidig er det viktig å være klar over at det åpner opp for mange nye muligheter. Det å søke jobb, er en jobb i seg selv. Løsningen er imidlertid ikke å sende ut søknader i øst og vest, men heller å jobbe på en bevisst, systematisk og konstruktiv måte.

Trinn 1. Hva er viktig for deg i en jobb

For å finne den rette jobben, så er det avgjørende at vi kjenner oss selv og vet hva som er viktig for oss. Det vil ikke bare bidra til at vi jobber mer strukturert mot en ny jobb, men det vil også reflektere motivasjon og entusiasme i selve søknadsprosessen.

Trinn 2. Hvor finner du jobben

I svært mange tilfeller finner du jobben utlyst i aviser og jobbportaler. Det kan imidlertid være smart å kontakte selskaper man ønsker å jobbe for, og sende en åpen søknad. Nettverk i alle sammenhenger kan være nyttige, og vær ærlig om at du er jobbsøker. De fleste mennesker ønsker å hjelpe, og hjelpen kan komme der du minst forventer den.

Trinn 3. Hvorfor søker du jobben

Tenk gjennom hvorfor du ønsker å søke akkurat den jobben, og gi minimum fem grunner til at denne jobben er rett for deg. Du bør også tenke gjennom hva du kan tilby bedriften i form av kompetanse og personlige egenskaper.

Trinn 4. Hvordan forbereder du deg

En forutsetning for å nå fram i søknadsprosessen, er grundig forberedelse. Det betyr i praksis å skaffe seg mest mulig informasjon om bedriften og bransjen. Ta kontakt med bedriften for å avklare nærmere hva det spesifikke behovet er. Dette vil ikke bare bidra til at det blir lettere å skreddersy søknaden, men det vil også gi et inntrykk av at du er oppriktig interessert i jobben.

Trinn 5. Gi ikke opp

Det å være i en jobbsøker prosess, kan både være frustrerende og tære på tålmodigheten. I et stramt arbeidsmarked er det ikke unormalt å få flere avslag, og det er naturlig å bli skuffet og lei seg. Samtidig har det ofte vist seg at nye og bedre jobbmuligheter har dukket opp i etterkant.  Det er også viktig å tenke på at du er verdifull som menneske, uavhengig om du har en jobb eller ikke. Eva Marie Solheim har sagt følgende kloke ord om pågangsmot: “Men selv om du så har lidd skipbrudd både en og flere ganger i ditt liv, så betyr det ikke noe så lenge du har svømmeferdighetene i behold.”

 

 

 

 

 

 

Skrevet i Blogg